Velkommen til Trondheim vikingmarked!
Djupvika – Lade. 19-21.juni 2020

 

 

Velkommen skal dere være for en tidsreise på Lade i Trondheim. Ved å gå inn gjennom våre porter til markedsområdet i Djupvika som ligger helt nede ved fjordkanten, får du en unik mulighet til å se 1000 år tilbake i tid!

Trondheim Vikinglag er stolt arrangør av historisk marked i Trondheim, vi ønsker å vise dere hvordan vikingene var kledd, hvor mange ulike håndverk og materialer de hadde, hvilken mat de spiste, og hvordan de slåss! Ved å gjøre vår historie levende lover vi en opplevelse som vil bli husket godt av både store og små.

Mellom 100-150 vikinger og frivillige skal delta for å gjøre denne helgen uforglemmelig for publikum og deltagere, vi har håndverkere fra hele Europa som er best i sitt felt som er klare for å vise dere deres håndverk og dele kunnskap. Vi har ett vikingtids kjøkken hvor det skal drives demonstrasjoner om du er nysgjerrig på hva som ble spist. Vi har vikingtids krigere som skal vise dere stridsteknikker og hvordan en kamp mulig kunne se ut ved å ha daglige fightershow!

I år har vi håndverk som tema, og i den anledning kommer mange ulike håndverkere fra hele Europa. Det blir en gøy og lærerik helg for store og små, vikinger og publikum! 

I år skal vi også ha kveldsåpent på fredag kveld. Opplev atmosfæren og stemningen i en vikingleir når kvelden senker seg. Det vil bli håndverkdemonstrasjoner og mange hyggelige formidlere til stede for å lære deg om håndverk eller det du måtte lure på rundt vikingtid!

Er du klar for en spennende og atmosfærisk opplevelse som omhandler vikingkulturen, så ta turen til oss under helgen 19-21 .juni! Kom å kjenn på lukten av bålet, hør på markedslydene: hamring av stål, barn som leker, sverd som klinger og kunnskapsrike mennesker med mye å fortelle!

Praktisk:
Djupvika har ingen adresse, men enkleste måte å komme seg dit med bil på er å kjøre til Ladekaia, og følge stien til høyre. Eller kjøre til Nidaros DPS, og følge Harry Borthens vei ned til parkeringsplassen vår. Men vi oppfordrer alle til å tenke grønt, og ta bussen til vårt arrangement. Buss nr 4 mot Lade går ofte fra sentrum, og nærmeste busstopp er «Ringve skole» eller «Østmarkveien» og derfra tar det rundt 12 min å spassere ned til området.
Det er mulig å komme inn til markedsområdet fra Harry Borthens vei, fra lade kaia, eller fra ladestien nordfra.

Inngang:
Voksen: 100,- pr dag
Barn opp til 16 år: 50,- pr dag
Barn under sverdhøyde: GRATIS!

Åpningstider: Fredag 21. juni kl 15-21
Lørdag 22. juni kl 12-18
Søndag 23. juni kl 11-16

 


DELTA SOM VIKING? 

If you are interested in participating as a viking, send us an email! Please enclose the following information:
-Group name
-Contact person for the group
-Full name of all participants from your group, age and phone numbers.
-Pictures of all participants’ historical costumes
-Your role(Sales, entertainment or volunteer? Or something else?)
-Estimated arrival and departure times
-How many tents, and the size of them
Registration deadline: 1.may 2020
Email: web@trondheimvikinglag.no

If you have any questions please do not hesitate to contact us. We hope together we can create a memorable and great weekend in Trøndelag!

 

  FRIVILLIG

Lyst å jobbe som frivillig på vårt marked? Ta kontakt med oss på web@trondheimvikingmarked.no vi trenger frivillige som kan bidra med enkle oppgaver som billettsalg, matlaging, vakter og parkering. Om du har spørsmål eller vil melde interesse, ta kontakt! Skriv «frivillig» i emnet på e-posten.