Velkommen til Trondheim vikingmarked!
Djupvika – Lade. 22-24.juni 2018

Velkommen skal dere være for en tidsreise på Lade i Trondheim. Ved å gå inn gjennom våre porter inn til markedsområdet i Djupvika som ligger helt nede ved havkanten, får du en unik mulighet til å se 1000 år tilbake i tid!

Trondheim vikinglag er stolt arrangør av historisk marked i Trondheim, vi ønsker å vise dere hvordan vikingene var kledd, hvor mange ulike håndverk og materialer dem hadde, hvilken mat dem spiste, hvordan de lekte og hvordan de slåss! Ved å gjøre vår historie levende lover vi en opplevelse som vil bli husket godt av både store og små.

Mellom 100-150 vikinger og frivillige skal delta for å gjøre denne helgen uforglemmelig for publikum og deltagere, vi har håndverkere fra hele Europa som er best i sitt felt som er klare for å vise dere deres håndverk og dele kunnskap. Vi har ett vikingtids kjøkken hvor det skal drives demonstrasjoner om du er nysgjerrig på hva som ble spist. Vi har vikingtids krigere som skal vise dere stridsteknikker og hvordan en kamp mulig kunne se ut ved å ha daglige fightershow!

I år har vi historiske leker som tema, og i den anledning kommer selveste Lekegoden og Trollet for å lære oss om hvordan leker og konkurranser trolig så ut. Det blir gøy og lærerik for store og små, vikinger og publikum!

Unikt i år er at vi skal ha kveldsåpent på fredag kveld. Opplev atmosfæren og stemningen i en vikingleir når kvelden synker inn. Det vil bli håndverkdemonstrasjoner og mange hyggelige formidlere tilstede for å lære deg om håndverk eller det du måtte lure på rundt vikingtid!

Er du klar for en spennende og lærerik opplevelse som omhandler vikingkulturen, så ta turen til oss under helgen 22-24.juni! Kom å kjenn på lukten av bålet, hør på markedslydene: hamring av stål, barn som leker, sverd som klinger og kunnskapsrike mennesker med nye å fortelle!

Praktisk:
Djupvika har ingen adresse, men enkleste måte å komme seg dit med bil på er å kjøre til Lade kaia, og følge stien til høyre. Eller kjøre til Nidaros DPS, og følge Harry Borthens vei ned til parkeringsplassen vår. Men vi oppfordrer alle til å tenke grønt, og ta bussen til vårt arrangement. Buss nr 4 mot Lade går ofte fra sentrum, og nærmeste busstopp er «Ringve skole» eller «Østmarkveien» og derfra tar det rundt 12 min å spassere ned til området.
Det er mulig å komme inn til markedsområdet fra Harry Borthens vei, fra lade kaia, eller fra ladestien nordfra.

Inngang:
Voksen: 100,- pr dag
Barn opp til 16 år: 50,- pr dag
Barn under sverdhøyde: GRATIS!

Åpningstider: Fredag 22.juni kl 16-21
Lørdag 23.juni kl 10-17
Søndag 24.juni kl 10-16

 

 

Lyst å jobbe som frivillig på vårt marked? Ta kontakt med oss på web@trondheimvikingmarked.no vi trenger frivillige som kan bidra med enkle oppgaver som billettsalg, matlaging, vakter og parkering. Om du har spørsmål eller vil melde interesse, ta kontakt! Skriv «frivillig» i emnet på e-posten.

Takk til alle våre samarbeidspartnere!